Workshops

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij de workshops van Painting Plants wordt ingegaan op het proces: van het kweken van de verfplant, naar het maken van de verfpasta, tot het toepassen in een druktechniek.

Hier vind je meer informatie over deze workshop.

Maken in het AGA LAB: Plantaardige Verf
en onderzoek naar de toepassing in druktechnieken

In de workshop gebruiken we kleuren van planten die in dit jaargetij aanwezig zijn. Ook werken we met poeders van algen, kurkuma en indigo.

Tijdens de workshop gaan we in op de keuze van het bindmiddel: deze is afhankelijk van de verfstof en is bepalend voor de manier van werken. In de loop van de middag gaan we proeven van vlakdruk (zeefdruk) en hoogdruk (linoleum) ervaren.

We delen kennis over het onderzoek naar de variatie van kleuren in de tijd: sommige kleurverbindingen zijn jarenlang stabiel, maar anderen zich gedragen als levende kleuren en veranderen.

Je zult ervaren dat het drukken met plantaardige verf of inkt een intensieve en bewuste werkwijze vergt. We zoeken deelnemers die zich graag laten verrassen!

De workshop wordt geleid door teamleden van Painting Plants en/of werkplaatsassistenten van AGA LAB

Praktische informatie:
Kosten: € 150,-
Maximaal aantal deelnemers: 6
Tijden: 10:00 – 16:00
Inclusief: papier, kleurstoffen, bindmiddelen, voorbewerkte zeefdrukramen en linosnedes, gebruik van lopers en paletmessen
Info: paintingplants@agalab.nl